Historische wandeling door de Geschiedenis van de Graanrepubliek

Houdt u van de ruimte, de stilte, de rust, een oude vestingstadje en een verdronken dorpje? Gesitueerd in het voorheen grimmigste stukje Nederland!

Wandel dan mee met Eltjo Glazenburg vanuit Fontana Resort Bad Nieuweschans door een deel van de Graanrepubliek van Frank Westerman.

Bad Nieuweschans - historisch kerkje We wandelen door het vestingstadje Bad Nieuweschans en lopen ook even binnen bij de Garnizoenkerk en het Vestingmuseum. Ook wandelen we langs andere monumenten zoals de Synagoge en komen vervolgens in het bos op Houwingaham. Een bos aangeplant bovenop het verdronken dorpje Houwingaham. We zien de plekken waaronder de verdronken kerk en de steenhuizen uit de dertiende eeuw zich bevinden. Vervolgens wandelen we langs de grens met Duitsland en brengen een bezoek aan Glasblazerij Glasgalerie Oldambtglas. Op de terugweg wandelen we wederom door het bos op Houwingaham en leggen de relatie met de Graanrepubliek van Frank Westerman.

De wandeling van 8 km begint om 14.00 uur en tegen 16.30 uur zijn we weer terug om te genieten van een lekkere kopje koffie/thee met Groninger koek in restaurant Waters of the World van Fontana.

Bad Nieuweschans - museumDe wandelingen zijn op donderdagmiddag:
7/4, 12/5, 2/6, 4/8, 1/9, 6/10 en 3/11.
Er kunnen maximaal 15 wandelaars mee.

De kosten bedragen € 10,00 p.p. inclusief koffie/thee in de Oldambtglas en Fontana. Hierna kunt u voor eigen rekening gebruik maken van de vele wellness-activiteiten van Fontana.

Bad Nieuweschans - historische-boerderij

Voor groepen zijn er ook andere mogelijkheden, zoals andere data en arrangementen.

Bad Nieuweschans ligt aan Waddenwandelen, NAP-route en WandelenGroningen. Ook het Noaberpad start hier. Op de fiets is het Duits vissersdorpje Ditzum gemakkelijk te bereiken.

Aanmelden en informatie bij:
Eltjo Glazenburg
M: 06-15027999
uwwandelcoach.nl
Fontana Resort Bad Nieuweschans
Weg naar de Bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans
0597-527777
fontananieuweschans.nl

Lees een verslag van de wandeling.

Deelnemen aan mijn wandelingen is op eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid.

Fontana Bad Nieuweschans
Filmpje van de historische wandeling

Nieuws

Meer nieuws

Links
Facebook

Eltjo Glazenburg