Wandel & Vertel... voor personen

De stelling wandelcoaching van uw wandelcoach Eltjo Glazenburg.

Jij wordt een betrokken, bevlogen, plezierige en gezonde persoon door met mij te wandelen. Met nieuwe ideeën en frisse energie ga je na een stevige wandeling vol enthousiasme weer aan de slag met meer visie, duidelijkheid, ideeën, daadkracht en ontspanning.

Waarom coachwandelingen?

Tijdens het wandelen is het heerlijk om het hoofd leeg te maken en alle emoties en gedachten op een rijtje te krijgen. Ook geven mensen zich veel meer bloot dan wanneer men tegenover elkaar zit. Mensen komen uit hun automatische piloot stand, gaan zelf weer denken en worden betrokken. Voor mij is juist dit de gelegenheid om door te vragen en de mensen hun gedachten op een rijtje te laten zetten. De speciaal geselecteerde wandelomgeving helpt hierin natuurlijk ook mee.
Jouw persoonlijke ervaringen en vaardigheden in relatie met je, eventueel gewenste, werkplek worden besproken. Ook is je privé situatie, indien wenselijk, bespreekbaar. Maar het belangrijkste verschil ten opzichte van de reguliere coaching zit in de wandeling. Door het wandelen, een luchtje scheppen, wordt ook de lichamelijke conditie van jou verhoogd. Je voelt hierdoor fitter en plezieriger en zit beter in je vel. Al eeuwen geldt immers het gezegde: 'een gezonde geest in een gezond lichaam'. Doordat je in de natuur, met al haar metaforen, alle zintuigen gebruikt, is de lengte van een coachtraject aanzienlijk korter dan 'face to face' coaching.

Hoe werk ik?

De coachwandeling vindt plaats in de natuur op een samen gekozen omgeving. Hier wordt de situatie 'op de hei' volledig nagebootst en kom je uit je dagelijkse sleur om je hoofd leeg te maken teneinde alle emoties en gedachten op een rijtje te zetten. Ik stel vragen, provoceer en vat samen aan de hand van mijn eigen coachingsmodel. Dit model is een leidraad in het coachen, want coaching vindt meestal ongestructureerd plaats. Naast de mentale fitheid wordt ook aan de fysieke fitheid gewerkt door inspanning en ontspanning van het lichaam tijdens het wandelen.

Wat doe ik?

Allereerst ga ik een inventarisatie maken van je wensen. Die wensen kunnen alle aspecten van je werk omvatten zoals uitvoering, communicatie, kwaliteit, klantgerichtheid, leidinggeven, ziekteverzuim, vergaderen, etc. Ook kun je wensen inbrengen om je persoonlijke vaardigheden te vergroten op de competenties van bijvoorbeeld:assertiviteit, gedrag, conflicthantering, stress, creativiteit, tijdbesteding, etc. Indien nodig gaan we ook je wensen van je privésituatie meenemen. Op basis van deze wensen maken we samen een programma met oefeningen. Geen star en standaard programma maar juist flexibel om zo direct in te kunnen spelen op actuele situaties.

Wat is jouw opbrengst?

De opbrengst van de wandelingen is een tevreden mens zijn, die goed in zijn vel zit. Je krijgt meer energie, zowel mentaal als fysiek. Je kunt de wereld weer aan, de juiste keuzes maken, sterktes en talenten benutten, genieten van het leven.

Nieuws

Meer nieuws

Links
Facebook

Eltjo Glazenburg